ILOČKI PODRUMI

ILOČKI PODRUMI since 1450

  Kapistran (Bijeli – fehér) – “Szerémi CUVÉE”

Köszönhetően az évszázadokkal ezelőtt telepített és klónozott, válogatott szőlőfajtákból egy kedves, de mégis komoly terroiros, “BEST BUY” birtok bort (cuvéét) élvezhetünk.

Összetétel:

  • Rajnai Rizlingből citrusos ízvilágot,
  • Pinot Blanc-ból eleganciát,
  • Chardonnay-ból kedves, mézes jegyeket,
  • Traminiból csábító virágos és egzotikus keleti illatokkat,
  • Graševinából szép, kerek testet kapott, vegül visszafogott mandulás utóízzel ajándékoz meg.

Sajtokhoz, levesekhez, tésztákhoz, fehérhúsokhoz illik. (12,5 °C – 14 °C)

  Graševina (Olaszrizling ősi klónja)

Eleinte a jellegzetes érett citrusos jegyek dominálnak, később megjelenik az almás, körtés, barackos ízkombináció…
A korty végén szép, viszafogott mandulás íz. Szép kerek test, elegáns egyensúly. A savak ideálisak, nem túl hangsúlyosak.

Fiatal, kevésbé érett sajtokhoz, tésztákhoz, fehér húsú halakhoz, baromfi mellé kellemes. (11,5 °C – 12,5 fok °C)

  Traminac (Tramini)

Jellegzetes fiatalos, parfümös illatok, csupa egzotikus virág: bodza, hárs, jázmin…
Citrusos, ananászos, mézes korty, elegáns és szép hosszúságával tökéletes kíserője lehet finom sajtoknak (gauda), nemes halaknak, fűszerezett keleti jellegű ételeknek. (12 °C – 14 °C)

  Chardonnay

Nagyon szép, elegáns bor, gyönyörű kerek testtel. Fiatalos, frissítően ropogós savak, jellegtezes chardonnay jegyek, az illatában és az ízében egyaránt. A selyemfűre és akácmézre emlékeztető korty eleje és közepe is tökeletesen párosítható egy fehér szószos tesztával, nemes tengeri és édesvizi halételekkel, baromfi- és vadszárnyakból készült ételekkel, és persze nemes sajtokkal. (12 °C – 13,5 °C)

  Rajnski Rizling

Igazán szép, fiatalos, ropogos bor. Hangsúlyos citrusos jegyekkel, “petrolossággal” kezdődik. Fiatal körte, ropogos zöld alma, kiwi a pohárban, majd amikor melegszik és szellőzik, megjelennek a zöldhúsú barackra és körtére emlékeztető zamatok.
Fehér fiatal sajtok, halak, egyszerűbb tészták és fehér húsok mellé ajánljuk. (11,5 °C – 13.5 °C)

  Pinot Bijeli (Pinot Blanc)

Régi, szép fajta. Napjainkban indokolatlanul elhanyagolt, pedig nagyszerű borok készíthetők belőle; elegáns, közepes és nagytestű borok egyaránt. Impozáns szalmasárga színevel és hangsúlyos 13,5%-os alkoholtartalommal, ez a Isteni nedű – hasonlatal élve – olyan akár egy barsonyos maci ragadozó hiúz szívvel.
Krémes és nem túl idős sajtok, fűszeres pulyka ételek, harcsa és süllő kísérője. (12 °C – 14 °C)

  Frankovka Rose

 

   Kapistran crni
 
 
 
 

Borászat honlapja.